Heb jij je bedrijf
op orde?

Bedrijven

Het geven van advies vormt een steeds groter onderdeel van onze werkzaamheden. Als ondernemer kom je dagelijks voor vele vragen te staan. Vraagstukken die horen bij jouw onderneming. Samen met jou vinden wij de antwoorden die passend zijn bij deze vraagstukken. Wij kunnen jou adviseren op verschillende gebieden. Denk hierbij aan het starten van een onderneming tot aan de bedrijfsoverdracht. Ons advies kan betrekking hebben op het financieren van de onderneming, de structuur van de onderneming, de administratie van de onderneming, op personeelsgebied maar ook op het gebied van de bedrijfsvoering. In onze visie noemen wij niet voor niets dat wij samen met de ondernemer ondernemen.

Bedrijfsadministratie

Bij het verzorgen van de bedrijfsadministratie kun je als ondernemer zelf bepalen welke je zelf wilt doen en welke werkzaamheden je aan ons wilt uitbesteden. Ook hoef je van ons niet met een bepaald boekhoudpakket te werken. Ons kantoor gebruikt zelf het pakket SnelStart maar ook met vele andere pakketten hebben wij ervaring.

Wanneer je twijfelt aan jouw eigen administratieve kwaliteiten dan bieden wij onze klanten de mogelijkheid om bij ons op kantoor te leren hoe een administratie verwerkt moet worden. Hiervoor hebben wij speciale boekavonden waar je onder onze begeleiding leert jouw eigen administratie te verwerken.

Mocht je de bedrijfsadministratie toch liever uit willen besteden dan zijn dit de werkzaamheden welke wij voor jou kunnen doen:

 • Het opstellen van verkoopfacturen en het debiteurenbeheer
 • Het controleren, invoeren en betaalbaar stellen van inkoopfacturen
 • Het verwerken van kas- en bankmutaties en het verzorgen van het betalingsverkeer
 • Het verzorgen van de aangifte omzetbelasting
 • Het opstellen van begrotingen, prognoses, maand-, kwartaal-, halfjaar- of jaarcijfers

Belastingen

De Belastingdienst bepaalt voor welke belastingen je periodiek aangifte moet doen.
De Belastingdienst bepaalt dit op basis van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Er zijn verschillende soorten aangiftes:

 • Inkomstenbelasting
 • Omzetbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • Loonbelasting
 • Dividendbelasting
 • Erfbelasting

Voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting wordt jaarlijks aangifte gedaan. Voor de omzetbelasting is dit meestal per kwartaal maar soms ook per maand of per jaar. Loonbelasting wordt van toepassing als je personeel in dienst hebt. 

Budgetbeheer

Het kan voorkomen dat de ondernemer in een situatie terecht komt dat de resultaten in het bedrijf tegenvallen. Samen met de ondernemer proberen wij dan de resultaten te verbeteren. Met budgetbeheer kunnen wij orde en rust brengen in de financiële situatie. Budgetbeheer is bedoeld om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden. Op vrijwillige  basis kunnen wij dan zowel zakelijk als privé de financiën (tijdelijk) gaan regelen.

Salarisadministratie

Wanneer je ondernemer bent en je hebt personeel in dienst, dan zal er een loonadministratie bijgehouden moeten worden. Bij het bijhouden van een loonadministratie zijn er een aantal administratieve verplichtingen. De gegevens van het personeel moeten bewaard blijven bij de administratie. Denk hierbij aan de arbeidsovereenkomst, de opgaaf van gegevens voor de loonheffingen en de kopie van het identiteitsbewijs. Ook zal er periodiek een salarisspecificatie en aan het einde van het jaar een jaaropgaaf gemaakt en verstrekt moeten worden aan het personeel. Afhankelijk van jouw situatie moet er maandelijks of per 4 weken aangifte loonheffingen gedaan worden bij de Belastingdienst.

Wanneer wij de loonadministratie voor jou verzorgen, ontvang je aan het einde van de betreffende periode een salarisspecificatie, een journaalpost en de aangifte loonheffingen. Wij zullen je ook op de hoogte houden van de wetswijzigingen met betrekking tot de loonadministratie. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de loonadministratie volledig is en tijdig wordt verwerkt. 

Wil je meer informatie over ons kantoor en onze werkzaamheden?

Neem dan nu contact op via dit contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Natuurlijk ben je van harte welkom op ons kantoor op de Burgemeester Backxlaan 258 te Nieuwleusen